Zengin Kütüphane Olanakları

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kütüphanesi, öğrencilere huzurlu ve ferah bir çalışma ortamı sunuyor. Koleksiyonlarını giderek geliştiren Üniversitesi Kütüphanesi’ne şimdiden sosyal ve beşeri bilimlerin farklı alanlarında 70.000’in üzerinde kitap temin edildi. Ayrıca İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kütüphanesinde Üniversitemiz bünyesinde üretilen akademik çalışmaların uzun dönemli derlenmesinin ve dijital olarak korunmasının sağlanması ile bu çalışmaların mümkün olan en geniş çevrelerde erişime sunulması amacıyla bir kurumsal arşiv oluşturuldu ve Açık Arşiv programıyla üniversitemiz web sitesi üzerinden online erişim hizmetine başlandı.

İSAM Kütüphanesi

Öğrencilerimiz İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kütüphanesi’nin yanı sıra, Üniversitemizle aynı kampüs içerisinde bulunan İSAM Kütüphanesi’nden de, her gün kendilerine tanınan belli sürelerde araştırma ve ödevleri için faydalanabiliyor. Dünyanın sayılı kütüphaneleri arasında bulunan ve Türkiye’nin sahasındaki tartışmasız en iyi ihtisas kütüphanesi olan İSAM Kütüphanesi, sosyal bilimlerin birçok alanında zengin bir kitap ve süreli yayın koleksiyonuna sahip. İSAM Kütüphanesi, İspanyolca’dan Japonca’ya kadar onlarca dilde binlerce akademik dergiyi takip ediyor, Rusya’dan Yemen’e kadar pek çok ülkeden topladığı belgeler yanında, görsel ve işitsel malzemeler ile arşivini zenginleştiriyor.