ALES Sözel’de 29 Mayıs Başarısı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitim Giriş Sınavı’nda (ALES) adayların ve üniversitelerin başarı durumlarını analiz ederek bir rapor hazırladı.

Öğretim elemanı adaylarına yönelik incelemede 70 puan ölçütü açısından başarılı adayların üniversitelere dağılımları da önemli görülmüş, bu bakış açısıyla, farklı puan türlerinde 70 ve üzerinde puan alan adayların eğitime devam ettikleri ya da mezun oldukları üniversitelerine göre dağılımları da incelenmiştir.  İnceleme sonucunda en az 100 mezunu ya da öğrencisi sınava giren üniversiteler arasında yapılan değerlendirmeye göre İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, ALES sözel puan ortalamasında tüm üniversiteler arasında 5. sırada yer almıştır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), yükseköğretim kurumları öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, lisansüstü eğitime girişte ve yurt dışına lisansüstü eğitime gönderilecek adayların seçiminde kullanılmaktadır.

Raporu incelemek için tıklayınız.